THP/TSI specialist

Onderhoud aan uw THP- of TSI-motor nodig?

Ervaart u ooit problemen met uw THP- of TSI motor? Regelmatig constateren we dat de deze motoren van onder andere Peugeot, Citroën, BMW, Volkswagen maar ook bijvoorbeeld Audi-rijders blijken te haperen, stotteren, inhouden of schokken bij het geven van gas. Iets waar je als autoliefhebber niet op zit te wachten.

Als vakgarage voeren onze monteurs dit onderhoud graag uit én laten we uw THP of TSI-motor weer als nieuw draaien.

Wat maakt de THP en TSI-motoren anders dan andere automotoren? 

De THP-motor is ontwikkeld vanuit een samenwerking tussen BMW en de PSA group, waar automerken Citroën & Peugeot onder vallen. De afkorting van deze motor staat voor Turbo High Pressure. De motor is ontwikkeld om veel vermogen te leveren tegen een laag brandstof verbruik. Een eigenschap die voor veel bestuurders als muziek in de oren klinkt. Meer dan vervelend dus dat autogebruikers uiteindelijk te maken krijgen met THP-problemen.

De TSI-motor staat voor Twincharched Stratified Injection. Deze motor is ontwikkeld door Volkswagen en bestaat uit twee verschillende modellen, de 1.2 TSI en de 1.4 TSI.

Deze motor is kleiner maar krachtiger dan gebruikelijk. Dit komt door de efficiënte verbranding. Het nadeel aan deze motor? Zowel de 1.2 TSI problemen als de 1.4 TSI problemen komen voort uit oplopend brandstofverbruik en een uitgerekte distributieketting. U begrijpt, daar moet een THP/TSI specialist aan te pas komen!

Kan dit probleem grote schade geven aan mijn auto?

Om met de deur in huis te vallen: Ja! Bij zowel de THP als de TSI-motoren volgen in veel gevallen ook problemen aan de oprekkende distributieketting. Maakt uw motor een ratelend en slepend geluid óf brand het motorlampje op uw dashboard? Grote kans dat u hier mee te maken heeft. 

Maak direct een afspraak met een van onze THP/TSI-specialisten wanneer u dit geluid hoort. Te lang doorrijden met een opgerekte distributieketting kan grote schade aan uw motor opleveren.

Waar komen de problemen aan mijn THP/ TSI motor vandaan?

Bij beide motoren komt het probleem, in de meeste gevallen, voort uit een verontreinigd inlaatkanaal. En dit vervuilde inlaatkanaal heeft een vervelend effect op de verbranding en de motor efficiency. 

De gevolgen hiervan? De verbranding is onvolledig en dat levert jou een verhoogd olieverbruik op. Daarbij zet dit probleem zich door in de zuigerschraapveren die dichtslibben én in de kleprubbers (die niet meer goed sluiten). Daar zit jij als autoliefhebber niet op te wachten.

Welk onderhoud voert Muzenberg uit?

Onze THP/TSI-specialisten gaan met uw automotor aan de slag! Om de problemen te verhelpen wordt de motor inwendig gereinigd. Hierbij worden de kleppen en inlaatkanalen schoongemaakt. We kunnen uw zuigerveren, vervuilde olieschraapveren én de kleprubbers vervangen. In het ergste geval vervangen we ook uw distributieketting vervangen.

De specialisten van Vakgarage Muzenberg in Eindhoven zijn getraind in deze werkzaamheden en voeren dit dagelijks uit. Mochten bovenstaande problemen zich bij u voor doen, dan bent u bij ons in goede handen!

Om een afspraak te maken mag u altijd bellen met 040-2971555 of mailen naar receptie@vakgaragemuzenberg.nl. Interesse in aan afspraak? Deze maakt u snel en makkelijk via onderstaande button!